Du skal have en licens

Licens

Hvis du ønsker at køre nogen som der skal særlig licens til, f.eks. asfaltbane løb, så skal du have en “B” licens, som pt. koster kr. 900,- og kræver at du gennemgår en racerskole.

Racerskole

For at få racerlicens skal du gennemgå en “racerskole”, et kursus hvor du lærer noget om sikkerhedsregler, flagregler, løbsregler mv.

Du får desuden praktisk undervisning i banekørsel, ideallinier, løbsstart osv.

Racerskolen foregår på enten Ring Djursland, Padborg Park eller på en af de svenske baner. Du skal regne med at deltagelse koster mellem kr. 3000,- og 5000,-.

Kørerlicens (forsikring)

For at få licens skal du være medlem af en motorsportsklub, og her vil vi selvfølgelig anbefale at du melder dig ind hos os.  Når du har gennemgået racerskolen, skal der indsendes tilmeldingspapirer til DASU (du får papirerne udleveret i forbindelse med racerskolen). Der skal medsendes et billede.

Licensen udstedes så via din klub til dig, og den skal medbringes til samtlige løb, du ønsker at deltage i. Licensen koster kr. 750,- til 1000,- afhængig af, om du kun skal køre i Danmark eller du evt. vil køre løb i udlandet, så skal du have en “EU licens”. Når du har licens har du samtidig en forsikring som dækker dig som kører under træning og løb, men der kan tegnes tillægsforsikringer hvis man ønsker det.

Anmelderlicens

Man kan vælge at lade sig tilmelde af en “anmelder”, som skal have anmelderlicens. Denne anmelder kan være dig selv, din teamchef, hovedsponsor eller lign. og formålet kunne være at der i programmer, resultatlister og lign. står det firmanavn/teamnavn der er din “anmelder”.

Anmelderen har visse juridiske forpligtelser i forbindelse med din deltagelse i løb, men der er uden den store praktiske betydning hvem der fremgår som anmelder. Ved internationale/EU løb skal der være en anmelder. Der skal indsendes billede til DASU for at få udstedt anmelderlicens. Prisen er kr. 250,-.

En “anmelder” skal være medlem af en klub og dermed af DASU.

Hvis det ikke er vigtigt for dig at der står andet end dit eget navn i programmer og resultatlister, så behøver du IKKE en anmelderlicens, du kan “anmelde” dig selv når du har en licens til den pågældende klasse du vil køre i.

Priser på licens

B (til nationale baneløb)                       900.00

UB Ungdomslicens u. 18 år                  200,00

E1 Anmelderlicens Team                   1000,00

E2 Anmelderlicens privat/værge       350,00

Alle licenser kan købes via DARC når du tilmelder dig klubben.