Årets højdepunkt venter forude

Årets højdepunkt venter forude for Yokohama 1600 Challenge, som denne weekend skal køre på FDM Jyllandsringen i forbindelse med Grand Prix Danmark.

Der var spandevis af dramatik da den 4. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet blev kørt på Ring Djursland, hvor der blev rørt godt rundt i gryden i mesterskabsstillingen.

Mads Hedegaard Frederiksen trak fra forfølgerne med sejre i begge heats, mens Steffen Larsen tabte tærren efter et uheld i heat 2. Dog ligger han stadig på 2. pladsen i mesterskabet men blot få point foran Brian Johannesen. Steffen Larsen har dog haft travlt hjemme på værkstedet i Ishøj. Ikke blot skulle hans egen bil repareres efter uheldet på første omgang. Nej, han påtog sig også opgaven at reparere uheldige Mike Hansens bil – den bil som han ramte ind i siden på, med ret store skader på begge biler til følge. Men helt klart flest skader på Mikes bil, hvor der måtte gang i en donorbil, for at få den køreklar igen. Så igen et tegn på at folk er gode til at hjælpe hinanden i Yokohama 1600 Challenge, hvor det er set adskillige gange, at mekanikere fra et team, står med hovedet nede i en anden bils motorrum, for at hjælpe den anden kører med at rette en fejl på bilen.

IMG_1335
Foto: JJ Media
Brigitte Klintskov Jerkel måtte i gang med at have motoren skiftet på hendes Peugeot 207 efter Ring Djursland, da den begyndte at gå på blot 3 cylindre. Men nu er hun klar igen.

I Oldboysmesterskabet har Michael Scharstein været næsten urørlig i denne sæson, men på Ring Djursland fik han virkelig modstand og endte med at smide 6 point til den nærmeste forfølger, Bernth Stott Jørgensen. Så hvad der et stykke tid så ud til at blive ren walkover for Scharstein, er nu blevet til en intens dyst om alle pointene. Da han samtidig også liger 4’er i det generelle mesterskab, har han virkelig noget at køre for denne weekend. Rudi Larsen har konsolideret sig på 3. pladsen, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen og Brigitte Klintskov Jerkel ligger i tæt duel om de efterfølgende pladser. En ekstra joker denne weekend i Oldboysmesterskabet kan blive Torben Jørgensen. Efter kun at have kørt Åbningsløbet i denne sæson, er han nu tilbage i den hvide og grønne Toyota Corolla, og håber på at kunne give de andre noget baghjul.

I Rookiemesterskabet fik Kim Villebæk for alvor vind i sejlene på Ring Djursland, og hentede 4 point ind på den i det mesterskab førende Mads Østerbro. Jacob Hansen er trukket lidt fra Brigitte Klintskov Jerkel i kampen om 3. pladsen. Men også her kommer der måske en og kan blande sig lidt i placeringerne. Asger Amor er tilbage på banen efter sin noget uheldige debutweekend, hvor han kun nåede at køre 3 sving i løb 1, inden at bilen måtte en tur på værkstedet. Nu er den klar igen, og med den fart som han nåede at vise på Ring Djursland, bliver han helt sikkert spændende at følge denne weekend.

IMG_2711
Foto: JJ Media
Rudi Larsen måtte også i gang med strygejernet på sin Fiat 500 Abarth efter karambolagen på 1. omgang på Ring Djursland. Men indtil da viste han rigtig god fart, og kørte med om top 6 placeringerne.

Hvis vi kigger på succesballast, så skal Mads Hedegaard Frederiksen i kraft af dobbeltsejren sidste løbsweekend have 100kg med i bilen. Brian Johannesen og Bernth Stott Jørgensen bliver næsttungest med 60kg i passagersædet på hver bil, mens Steffen Larsen får 40kg, Rasmus Holmegaard Hansen og Morten Christensen 20kg hver, og Mike Hansen og Carsten Lorenzen skal have 10kg med hver.

Blandt de potentielle vindere denne weekend, må vi nok tælle Tommy Nygaard som den helt store favorit. Han kommer til løbet helt uden succesballast, og har tidligere snuppet dobbeltsejr ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen – en bedrift som han for øvrigt åbnede denne sæson med at lave på selv samme bane. Men på Ring Djursland var Mads Hedegaard Frederiksen ikke synderligt tynget af vægten, så det bliver spændende at se om han også er med helt fremme denne weekend. Og ellers er der jo Brian Johannesen og Steffen Larsen – eller hvad med Morten Christensen, der for første gang skal køre i Peugeot 208, eller måske Carsten Lorenzen eller Rasmus Holmegaard Hansen – eller måske en helt anden…? Der er rigtig mange om buddet, og det bliver helt sikkert spændende at følge.

IMG_3176
Foto: JJ Media
Steffen Larsen har haft gang i det helt store pladearbejde den seneste uges tid. Ikke blot på hans egen bil, men også på Mike Hansens.

Som altid bliver Grand Prix Danmark kørt over 3 dage, så allerede fredag eftermiddag kommer de 20 kørere på banen til årets højdepunkt.

Tidsplanen for denne weekend lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Træning 16.15

Lørdag
Kvalifikation 11.40
Løb 1 16.35

Søndag
Løb 2 13.10

Vi håber at se rigtig mange ude på banen, men ellers må i jo følge løbet derhjemme fra på TV2 Sport eller TV2 Play søndag eftermiddag

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.