Årets største løb med årets største felt

Yokohama 1600 Challenge stiller til start med årets hidtil største felt, til årets største løb.

Den 5. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet afvikles i forbindelse med Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen, og hele 27 kørere har meldt sin ankomst i klassen i den kommende weekend.

Masser af kørere er stadig i spil til titlen som DIF Danmarksmester, da blot 24 point adskiller kørerne i top 7 af mesterskabet.

Andreas Top Jensen lå sig i føring inden sommerferien, og udbyggede sin føring ved den 4. afdeling på Ring Djursland. Niklas Voetmann og Carsten Rasmussen følger efter, mens Steffen Larsen, Brian Johannesen, Mads Hedegaard Frederiksen og Søren Lyck realistisk set nok er de sidste kørere der kan kæmpe med helt i toppen om det prestigefyldte mesterskab.

IMG_7259
Foto: CNPhoto.dk
Rudi Larsen fik rystet den uheldige oplevelse fra tidligere på året af sig ved seneste afdeling på Ring Djursland. Hen mod slutningen af weekenden viste han rigtig god fart i den hvide Fiat 500 Abarth med nummer 69 på siden.

I Rookiemesterskabet ligger Jonas Nielsen i front, men Mike Hansen ligger blot 5 point bagved og puster ham i nakken. De 2 skal dog ikke vide sig alt for sikker, da Jan Jespersen på 3. pladsen hentede ind på dem begge ved den seneste afdeling.

Carsten Rasmussen har trukket lidt fra i Oldboysmesterskabet, med 7 ud af 8 mulige sejre i år. Kun Michael Scharstein, som pt er 2’er, har slået ham. Jan Jespersen ligger på 3. pladsen mens Jimmy Bob Søgaard Jensen og Rudi Larsen har en tæt kamp om 4. pladsen. Denne weekend vender Mark Backhausen også tilbage, så han vil helt sikkert også snakke med om 4. pladsen. Men der bliver helt sikkert kamp om medaljerne blandt de hele 7 Oldboyskørere denne weekend.

Niklas Voetmann bliver weekendens tungeste med 70kg succesballast i passagersædet, mens Mads Hedegaard Frederiksen med 60kg, Andreas Top Jensen, Steffen Larsen og Carsten Rasmussen skal have 50kg succesballast med hver i deres biler, og til sidst Søren Lyck og Mikkel Gregersen med 10kg hver.

IMG_7062
Foto: CNPhoto.dk
Mikkel Gregersen har vist sig at være lynende hurtig i den gule Honda CRX, men succesballasten tyngede ham lidt sidste gang. Nu er han næsten vægtfri igen, og forventer derved at være med helt fremme igen.

Dog kommer der et par kørere med denne weekend, som ikke har kørt tidligere i denne sæson. Fordi at det er første gang efter 1. august, så skal de også have 30kg med i bilen. Det er Leif Juhl i en Toyota Corolla GTI, der også deltager i Oldboysmesterskab, og så Steffen Petersen i en Suzuki Swift Sport.

Især Steffen Petersen, må vi formode, vil tale med om pokalerne denne weekend. Det plejer i hvert fald at være den ende af feltet, at han blander sig i, så han skal nok blive en trussel helt oppe i front, selvom han endnu ikke har deltaget i noget løb i år.

Men Jonas Nielsen, der kommer til weekenden helt uden nogen form for succesballast, bliver helt sikkert giftig på banen. Ved Åbningsløbet på den samme bane var han i hvert fald suverænt hurtigste mand i løbene, og satte samtidig ny banerekord.

I toppen af mesterskabet er Brian Johannesen eneste mand som ikke har ballast med, men selvom Andreas Top Jensen, Niklas Voetmann, Carsten Rasmussen, Steffen Larsen, Mads Hedegaard Frederiksen, Søren Lyck og Mikkel Gregersen alle skal have kilo i bilen, bliver det nok blandt disse 10 kørere at medaljerne skal fordeles denne weekend.

Men hved ved – Bernth Stott Jørgensen var hurtig i hans enlige start inden sommerferien, og Mikkel Jespersen viste rigtig god fart inden at motoren gjorde kvaler ved seneste løb.

Så ja – alt er totalt åbent, og intet er afgjort før det ternede flag bliver givet til kørerne søndag eftermiddag.

IMG_9393
Foto: CNPhoto.dk
Hvor mange kørere kommer til at se denne vinkel af Niklas Voetmann’s bil? Dem der gør, får forhåbentlig ikke en regnlygte at se – i hvert fald ikke fra tilskuerne på banens synspunkt.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende:

Fredag 28. august
Træning         16.15-16.35

Lørdag 29. august
Kvalifikation     12.15-12.35
Løb 1        15.35-15.55     15 min. + 1 omgang

Søndag 30. august
Løb 2         13.05-13.25    15 min. + 1 omgang

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.