Corolla’en fra Frederikssund klar til 2015

Brian Jakobsen, Blom Motorsport, er 35 år gammel og bor i Frederikssund, hvor han til dagligt arbejder som mekaniker.

Teamet består udover Brian af Michael Blom, der hjælper til som mekaniker, samt Karina Bøje, som bl.a. står for maden i teamet.

Brian har haft sin gang i Yokohama 1600 Challenge gennem mange sæsoner. Først som mekaniker, men fra 2008 som fører af egen racerbil.

Teamet startede i en Toyota Corolla GT, hvor der blev kørt en 16. plads hjem i mesterskabet.

2009 sæsonen startede i samme bil, men midt på sæsonen blev den opgraderet til en nyere Toyota Corolla E12. Den nye bil drillede dog en del, så det rakte desværre kun til en 17. plads i mesterskabet.

IMG_8028
Foto: CNPhoto.dk

I 2010 blev det den værst tænkelige start. Et stort sammenstød i første sving i løb 1 satte en stopper for videre deltagelse den weekend for Brian, men efter 3 hektiske uger på værkstedet, var en helt ny bil klar til den 2. afdeling af mesterskabet. Der var dog ikke helt så meget fart i den nye bil, så sæsonen blev afsluttet på en skuffende 29. plads.

Inden 2011 sæsonen blev der brugt rigtig mange timer på værkstedet for at få bilen forbedret, og det viste sig også hurtigt ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen. Her blev det til kørerens bedste resultat siden efteråret 2009. Desværre blev der sat en brat stopper for resten af sæsonen weekenden efter på Padborg Park, hvor han endte i autoværnet med ca. 150 km/t efter et sammenstød med en konkurrent. Bilen var så skadet, at det ikke lykkedes at få den gjort klar inden sæsonen var slut.

2012 sæsonen blev en markant bedre sæson, hvor det lykkedes at komme i top 10 to gange i løbet af sæsonen. Teknikken drillede dog også flere gange, så det det blev til en 23. plads i mesterskabet. Så det gik den rigtige vej igen.

Sæsonen 2013 var der endelig fremgang at spore. 13 ud af 14 heat blev gennemført og det rakte til en fin 18. plads i mesterskabet.

IMG_5236
Foto: CNPhoto.dk

I 2014 blev det til endnu en god sæson, med point i 11 ud af 14 heats og kun 1 heat, som ikke blev fuldført. Ved Augustløbet på Ring Djursland blev en flot 9. plads kørt hjem i regnvejret. Den Japansk/Nordsjællandske kombination har altid vist fantastisk kørsel ligeså snart regnen begynder at falde, og det gjorde sig endnu engang bemærket ved netop dette arrangement. Faktisk var han ikke ret langt fra 8. pladsen, hvilket kunne have givet Pole Position til løb 2. Men det må så være et af målene for 2015.

Der er ikke de store resultatmæssige mål for 2015. Men det som teamet vil fokusere på, er at få bilen til at styre meget bedre ude på banerne – uanset om det er regnvejr eller tørvejr. Når det lykkes, så kommer omgangstiderne og resultaterne helt sikkert også med det samme.

Teamet fortsætter med den hvid/grønne Toyota Corolla E12, samt det velkendte startnummer 79, hvilket også er Brian Jakobsens fødselsår.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.