DIF Danmarksmesteren skal findes

Efter en intens sæson, skal DIF Danmarksmesteren findes denne weekend.

Den 7. afdeling af Yokohama 1600 Challenge bliver kørt på Padborg Park, og her står klassen for weekendens største felt.

Hele 24 kørere er i skrivende stund tilmeldt, og lytter man på vandrørerne, så er der måske et par stykker mere på vej.

Mads Hedegaard Frederiksen ligger rigtig lunt i svinget med hensyn til mesterskabstitlen. Han har gennem sæsonen fået opbygget et godt forspring til Brian Johannesen på 2. pladsen. Steffen Larsen har fået kæmpet sig tilbage på 3. pladsen foran Rasmus Holmegaard Hansen, Michael Scharstein og Mike Hansen.

img_5233
Foto: JJ Media
Jacob Hansen håber på at få en weekend hvor teknikken bare spiller, uden at de skal skifte gearkasser, koblinger, benzinpumper, og hvad teamet ellers har døjet med denne sæson. Men det blev til en fin afslutning ved seneste løb, så forhåbentlig spiller det bare denne weekend.

Reglerne siger at man skal smide sine 2 dårligste resultater væk, og så er der pludselig rodet lidt rundt blandt 5 af de 6 kørere – Mads Hedegaard Frederiksen er dog stadig i front. Men intet er afgjort før det sidste heat er kørt, og præcis det så vi sidste år, hvor den mesterskabsførende inden weekenden desværre slet ikke fik nogen DM medalje på grund af et uheldigt sammenstød i heat 1.

I Rookiemesterskabet har vi 2 separate dueller. Kampen om 1. pladsen står mellem Mads Østerbro og Kim Villebæk. De 2 har skiftes til at tage førstepladser sæsonen igennem, og inden weekenden er det Østerbro der er i føring af de to. Jacob Hansen har næsten sikret sig 3. pladsen, men han har ikke råd til at være helt pointløs denne weekend, for så er der stadig en mulighed for Brigitte Klintskov Jerkel for at tage den sidste medalje.

I Oldboysmesterskabet har vi lidt det samme billede. Michael Scharstein og Bernth Stott Jørgensen ligger adskildt af blot 2 point, efter at Scharstein havde problemer med teknikken ved det seneste løb. Teamet har været i gang hjemme på værkstedet, så dem skulle der gerne være luget ud i. Jimmy Bob Søgaard Jensen har i øjeblikket 3. pladsen, men han har ikke råd til en dårlig weekend hvis Brigitte Klintskov Jerkel får en rigtig god weekend.

Og lige nøjagtig Brigitte Klintskov Jerkel får kamp til stregen på en helt ny måde denne weekend. Julie Schrøder stiller nemlig op i et asfaltbaneløb for allerførste gang, og derved har vi hele 2 Ladies på banen denne weekend. Julie Schrøder har købt en Citroen C4 Coupe, som vi tidligere har set Tue Nielsen køre med i klassen, så det bliver rigtig spændende at følge hende gennen weekendn, og se om hun kan drille nogle af drengene.

img_5524
Foto: JJ Media
Carsten Lorenzen tog en sejr ved forårets løb på Padborg Park. Kan han gentage succesen denne weekend?

Blandt andre nye ansigter har vi også Mathias Valentin. Han kommer fra gokart og har købt en Suzuki Swift Sport som Benny Rasmussen og Dennis Bannergaard tidligere har deltaget med i klassen.

Og det slutter ikke her med de nye ansigter. Erik Hannesbo har købt den Peugeot 208 som Carsten Rasmussen kørte åbningsløbet med i år, og skal så stå i telt sammen med Mads Østerbro, da Hannesbo og Østerbro har haft et samarbejde gennem 2016.

Der kommer også et par kendte ansigter på banen, som ikke har været til start tidligere i år. Mikkel Njor er tilbage i sin Peugeot 106 GTI, som han deltog med sidste år, ligesom Andreas Albers også vender tilbage, med samme bilmodel som førnævnte Njor.

Søren Helsinghoff Lauridsen sluttede 3’er i Oldboysmesterskabet i 2013, men har siden da kørt i DEC mesterskabet. Denne weekend deltager han i begge dele, men fokussen er dog primært på DEC, hvor han lørdag skal forsøge at sikre sig mesterskabet i Division 1 – for øvrigt sammen med Kenneth Jerkel, som også er at finde i weekendens felt.

Sidst men ikke mindst, så vender Michael Blom tilbage på banen. Han har gennem årene kørt alt fra en Toyota Yaris, over 2 forskellige versioner af Toyota Corolla’er og Peugeot 106 GTI. Denne weekend kommer han i et eller andet spændende, som han endnu ikke har offentliggjort.

Hvis man kigger på succesballasten, så Mads Hedegaard Frederiksen tungeste mand med 80kg, Steffen Larsen 60kg, Brian Johannesen 50kg, og til sidst Kim Villebæk og Rasmus Holmegaard Hansen med 10kg hver.

img_3676
Foto: JJ Media
Jimmy Bob Søgaard Jensen har 1 hånd på bronzemedaljen i Oldboysmesterskabet, men intet er sikkert før sidste heat er kørt.

Tidsplanen for denne weekend lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 09.20
Kvalifikation 15.35

Søndag
Løb 1 11.35
Løb 2 16.05

Vi håber at rigtig mange kigger forbi den Sønderjyske bane, som udover finalen i Yokohama 1600 Challenge også byder på Formel Ford, Supertourisme, Syver samt drift.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.