Fantastisk opvisning fra Yokohama 1600 Challenge

Yokohama 1600 Challenge leverede en fantastisk opvisning ved Yokohama DM Finalen på FDM Jyllandsringen.

Navnet er lidt misvisende for klassen, da weekenden kun var den næstsidste i denne sæson. Men man kunne for alvor ser at medaljekampen er intensiveret.

19 kørere var til start denne weekend, og selvom vi nogle gange har set større felter i kampen om det officielle DIF Danmarksmesterskab, så blev der virkelig gået til stålet denne weekend – på den fede måde.
img_4105
De 2 forreste i DIF Danmarksmesterskabet – Mads Hedegaard Frederiksen (44) og Brian Johannesen (66).

Mads Hedegaard Frederiksen var den mesterskabsførende inden weekenden, hvor han havde opbygget et pænt forspring til Brian Johannesen og Michael Scharstein på de efterfølgende pladser.

Michael Scharstein førte også i Oldboysmesterskabet mens Bernth Stott Jørgensen og Jimmy Bob Søgaard Jensen var de næste i stillingen.

I Rookiemesterskabet havde Mads Østerbro fået et lille forspring til Kim Villebæk mens Jacob Hansen og Brigitte Klintskov Jerkel lå i kampen om 3. pladsen.

Med en weekend fuld af solskin og lune temperaturer, var det optimale forhold for kørerne.
img_4338
Mike Hansen lå rigtig godt til i heat 1, men teknikken snuppede resultatet kort før mål. Men han kom rigtig godt igen i heat 2 med nogle gode point på kontoen.

Lørdag morgen startede 20 minutters træning. For langt størstedelen af feltet forløb det perfekt, og ikke mindst for Tommy Nygaard, som var den hurtigste mand, foran Mads Hedegaard Frederiksen og Brian Johannesen. Knapt så godt gik det for Jacob Hansen. Han fik tekniske problemer kort tid inde i træningen, hvor koblingen valgte at stå af. Teamet havde ellers først haft mistanke til gearkassen, men da koblingsproblemet blev endelig konstateret, var der for kort tid til at gå at deltage i kvalifikationen. Brigitte Klintskov Jerkel var uheldig at have tekniske problemer med bilen – nogle problemer som desværre skulle drille resten af weekenden. Men hun var på banen hver gang, og kørte fine omgangstider, slå længe at bilen havde mod på at lege med.

img_3723
Brigitte Klintskov Jerkel døjer noget med teknikken på sin bil. Men når den kører, følger hun pænt med drengene.

Til kvalifikationen lørdag eftermiddag, var temperaturen steget nogle grader. Nogle hold ramte setup’et bedre i dette vejr, mens andre skød forbi. En af dem der ramte plet var Steffen Larsen, som dermed tog karrierens 11. Pole Position i klassen. Tommy Nygaard måtte se sig henvist til 3. pladsen.

Herefter havde kørerne næsten 24 timers pause inden at de skulle i bilen til heat 1 søndag, kort tid inden middag.

img_5017
Starten på heat 1.

Steffen Larsen skød fint af sted fra Pole Position, mens Tommy Nygaard og Mads Hedegaard Frederiksen lagde masser af pres på. På løbets 4. omgang satte Nygaard angrebet ind og kom forbi Larsen. Selvom Larsen forsøgte at komme tilbage, kunne Nygaard modstå alt pres og kørte sejren i mål foran Larsen og Frederiksen.

Bag dem lå bl.a. Rasmus Holmegaard Hansen og Mike Hansen i en tæt kamp gennem det meste af løbet. De 2 duellerede skærm mod skærm, og havde da også en lille let berøring uden andet end en lidt løs kofanger til følge. Uheldigvis for Mike, gik en trækaksel på hans bil på allersidste omgang. Så i stedet for en 9. plads, blev det blot til en skuffende 17. plads. Bilen blev dog klar til heat 2.

img_5204
Torben Jørgensen fik 2 Oldboyspokaler med hjem fra weekendens ræs på FDM Jyllandsringen.

Også blandt Oldboyskørerne var der drama. Michael Scharstein startede fra en generel 4. plads, men kort inde i løbet mistede han motorkraft, og faldt stille og roligt tilbage gennem feltet. Dermed stod kampen om sejren i klassen mellem Bernth Stott Jørgensen og Jimmy Bob Søgaard Jensen. De 2 fulgtes ad det meste af løbet, og passerede målstregen med ca. et sekund mellem de to biler, med Jørgensen forrest, efterfulgt af Jensen og Torben Jørgensen, men Michael Scharstein kom ind på 4. pladsen.

I Rookiemesterskabet kørte Kim Villebæk et rigtig flot løb. Fra 6. startposition vandt han en position og sluttede på en flot generel 5. plads – og vigtigst af alt – foran Mads Østerbro og Jacob Hansen.

img_5333
Podiet i heat 1. Tommy Nygaard foran Steffen Larsen og Mads Hedegaard Frederiksen.

Rasmus Holmegaard Hansen sluttede på 8. pladsen i heat 1 og skulle derved starte på Pole Position til heat 2. Han havde Mads Østerbro ved siden af sig, og begge fin en rigtig fin start. Brian Johannesen fik en kanon start fra 5. startposition, og var allerede oppe på 2. pladsen inden feltet kørte ind i hesteskoen. Rasmus Holmegaard Hansen havde dog fået et lille hul og lod i stedet Johannesen og Morten Christensen kæmpe om 2. pladsen. På løbets 4. omgang gik det galt for Christensen under en nedbremsning, og han måtte slukøret parkere bilen i sandfanget. Tommy Nygaard havde haft lidt problemer med at komme op gennem feltet, men nærmede sig alligevel toppen af feltet med hastige skridt.

Midtvejs i løbet begyndte top 5 bestående af Rasmus Holmegaard Hansen, Brian Johannesen, Mads Hedegaard Frederiksen, Steffen Larsen og Tommy Nygaard langsomt at nærme sig hinanden igen. Og hvad der havde været en komfortabel føring for Holmegaard Hansen blev hurtigt til et 5 mands langt tog, hvor der forgik flere positionsskift på samme tid, så tv kameraerne ikke vidste hvilken af duellerne de skulle fokusere mest på.

img_5656
Der er 5 biler på dette billede – Rasmus Holmegaard Hansen (124), Mads Hedegaard Frederiksen (44), Brian Johannesen (66), Steffen Larsen (1) og Tommy Nygaard (24).

Der blev leveret utrolig tæt ræs Og pladserne blev byttet flere gange.

Da de 12 omgange var gået, var det med Mads Hedegaard Frederiksen som forreste mand, men med Tommy Nygaard følgende ham og målstregen, blot få meter efter. Brian Johannesen fik tilkæmpet sig 3. pladsen foran Steffen Larsen og Rasmus Holmegaard Hansen.

Det heat var weekendens, hvis ikke sæsonens heat i Dansk Motorsport. Og for dem der ikke har set det, kan det anbefales at tjekke TV2 Play – for det er ræs i verdensklasse, som blev leveret i netop dette heat.

img_5202
Bernth Stott Jørgensen halede kraftigt ind i Oldboysmesterskabet, så intet er afgjort før finalen.

Bernth Stott Jørgensen kørte weekendens 2. sejr hjem i Oldboysmesterskabet mens Torben Jørgensen tog sig af 2. pladsen foran Michael Scharstein, Brigitte Klintskov Jerkel og Jimmy Bob Søgaard Jensen.

I Rookiemesterskabet fik Mads Østerbro sæsonens 8. sejr i hus, med Kim Villebæk på 2. pladsen, efterfulgt af Jacob Hansen og Brigitte Klintskov Jerkel.

img_5697
Podiet i heat 2. Mads Hedegaard Frederiksen foran Tommy Nygaard og Brian Johannesen.

I DIF Danmarksmesterskabet er vi meget tæt på at kunne kalde Mads Hedegaard Frederiksen for mester. Men som altid skal man lige over målstregen i sæsonens sidste heat inden at man kan vide sig 100 % sikker. Brian Johannesen indtager 2. pladsen mens Steffen Larsen har fået kæmpet sig tilbage på 3. pladsen, med Rasmus Holmegaard Hansen, Michael Scharstein og Mike Hansen på de efterfølgende pladser.

Rookiemesterskabet er status quo mellem Mads Østerbro og Kim Villebæk. Efter weekenden er der fortsat 10 point mellem de 2. Jacob Hansen er så godt som sikker på 3. pladsen, medmindre at der sker noget uforudset til finaleløbet.

I toppen af Oldboysmesterskabet er intet afgjort endnu. Michael Scharstein fører stadigvæk, men nu med blot 2 point ned til Bernth Stott Jørgensen! Jimmy Bob Søgaard Jensen er meget tæt på at kunne løfte Oldboys 3. pladsen, da der blot skal få point på kontoen for at være helt sikker.

img_3899
Kenneth Jerkel fik masser af kilometer under hjulene med både deltagelse i Yokohama 1600 Challenge samt en anden klasse – med den samme bil!

Alle mesterskaberne skal afgøres om små 14 dage på Padborg Park, hvor der er udsigt til endnu en omgang fedt ræs, så der kan I godt få bilen styrret mod den Dansk-Tyske grænse, og gøre jer klar til et brag af en finale, hvor der stadig er kamp om medaljerne. Især når man kigger på stillingen efter at man har smidt hver kørers 2 dårligste resultater væk, hvilket kun gør det hele endnu tættere. Men de regler er for komplicerede til at komme ind på her. Så bare læn jer tilbage og gør klar til noget godt ræs.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.