Japansk weekend på Ring Djursland

Yokohama 1600 Challenge fik en Japansk weekend på Ring Djursland.

19 biler var klar til at deltage i den 3. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet skulle køres på den kuperede bane nær Tirstrup.

Inden weekenden lå Steffen Larsen og Brian Johannesen på en delt 1. plads, men Niklas Voetmann og Andreas Top Jensen lå kun få point bagved.

IMG_3711
Foto: CNPhoto.dk
Lokale Poul Busk var ude og lufte sin Peugeot 106 GTI for første gang i 1½ år, med point i begge heats til følge. Planen er at tage et par løb mere i efterårssæsonen.

I Oldboysmesterskabet for kørere over 45år, havde Carsten Rasmussen opbygget en god føring foran Michael Scharstein, Jimmy Bob Søgaard Jensen og Jan Jespersen.

Mike Hansen førte an i Rookiemesterskabet, som er for helt nye asfaltbanekørere, mens Jonas Nielsen, Jan Jespersen og Steffan Jusjong fulgte efter.

Lørdag formiddag startede en travl dag med træningen allerede klokken 9.10. Mikkel Gregersen i Honda CRX var hurtigste mand foran Andreas Top Jensen og Carsten Rasmussen.

IMG_4678
Foto: CNPhoto.dk
Mikkel Gregersen (23) i det gule lyn lå stilen an allerede i træningen – her foran Jonas Nielsen (48), Brian Johannesen (66) og Carsten Rasmussen (8).

Allerede 2 timer efter afslutningen af træningen, var det tid til kvalifikationen. Her blev det endnu engang bevist hvor tæt en klasse Yokohama 1600 Challenge er. De første 7 kørere sluttede indenfor 0,3 sekund, hvorefter de næste 7 kørere sluttede indenfor 1 sekund af hinanden. Mads Hedegaard Frederiksen var manden der tog Pole Position, med sin Suzuki Swift Sport. Det var endda også hans allerførste startposition helt i front, i asfaltbanesporten. Niklas Voetmann og Andreas Top Jensen fulgte efter, mens trænings-etteren Mikkel Gregersen tog 4. startposition.

Lørdag eftermiddag klokken 14.05 gik de 5 røde lamper ud og starten på første heat var gået. Mikkel Gregersen og Niklas Voetmann kørte lige lidt før lamperne var slukkede, så de blev præmieret med en strafbane. Men ude foran fik Mads Hedegaard Frederiksen en god start og havde herefter en løbslang dyst med Andreas Top Jensen. Det endte også med at de 2 kørte i mål i den rækkefølge, og derved var Mads Hedegaard Frederiksens første sejr i hus.

Bagved var der dog større kamp om tingene. Jonas Nielsen lå længe på 3. pladsen, men Mikkel Gregersen kom tilbage efter sin strafbane og kæmpede sig forbi Nielsen og indtog derved den sidste podieplads.

IMG_3879
Foto: CNPhoto.dk
Mads Hedegaard Frederiksen (44) holdt føringen ind i sving 1 i heat 1.

Der var drama for den mesterskabsførende Steffen Larsen. På løbets anden omgang knækkede gearkasseophænget på hans Peugeot 106 GTI, hvorefter gearkassen og trækakslen gik i stykker, og han måtte parkerede ved siden af banen, med et oliespor bag bilen. Teamet fik dog bilen klar igen til heat 2.

I Rookiemesterskabet tog Jonas Nielsen overbevisende sejren foran Steffan Jusjong, Mike Hansen og Jan Jespersen.

IMG_4180
Foto: CNPhoto.dk
Mads Hedegaard Frederiksen tog sin debutsejr i heat 1 foran Andreas Top Jensen og Mikkel Gregersen.

Blandt Oldboyskørerne var det endnu engang Carsten Rasmussen, der tog sejren foran Michael Scharstein og Jan Jespersen.

Herefter var der masser af tid inden at heat 2 skulle køres søndag formiddag 11.15.
Man vender som bekendt top 8 resultatet fra heat 1 til heat 2, så Brian Johannesen holdt i Pole Position foran Carsten Lorenzen og Niklas Voetmann. Johannesen kom rigtig fint afsted, men bag ham fik Jonas Nielsen en super start og var fra 5. startposition helt oppe på 2. pladsen efter 1. omgang.

IMG_4200
Foto: CNPhoto.dk
Rookiepodiet efter heat 1 – Jonas Nielsen foran Steffan Jusjong.  

Herefter skete der virkelig ting og sager. Andreas Top Jensen spandt oppe i depotsvinget og senere på omgangen var Niklas Voetmann og Steffan Jusjong involveret i noget tumult, hvilket kostede Jusjong den videre deltagelse i heatet, mens Voetmann faldt langt tilbage i feltet.

På løbets 5. omgang havde løbets førende, Brian Johannesen og 2’eren Jonas Nielsen kontakt under en nedbremsning, hvilket Mikkel Gregersen udnyttede til fulde og smuttede forbi dem begge 2. Mens Jonas Nielsen kunne køre videre på 2. pladsen faldt Brian Johannesen langsomt tilbage gennem feltet og sluttede løbet på en 8. plads, på grund af blandt andet et skævt styretøj efter kontakten.

IMG_3772
Foto: CNPhoto.dk
Jonas Nielsen har føringen i Rookiemesterskabet efter 3 ud af 7 afdelinger.

Steffen Larsen fik sig kæmpet frem fra sidste startposition, på grund af gearkasseproblemet i løb 1, til en flot 6. plads.

Mikkel Gregersen i den gule Honda CRX var til gengæld allerførste mand til at passere målflaget, og snuppede derved sin debutsejr i asfaltbanesporten. Jonas Nielsen i Suzuki Swift Sport kom hjem på 2. pladsen mens Carsten Rasmussen i Peugeot 208 tog den sidste plads på podiet. De blev efterfulgt Carsten Lorenzen i Peugeot 307, Jonas Lynge i Peugeot 207 og Steffen Larsen i Peugeot 106 GTI. Dermed var der 6 forskellige bilmodeller blandt de 6 første kørere.

IMG_4850
Foto: CNPhoto.dk
Det generelle podie efter heat 2 – Mikkel Gregersen foran Jonas Nielsen og Carsten Rasmussen.

Dermed blev det en ren Japansk weekend på Ring Djursland, med biler fra Solens Rige der var de hurtigste bil gennem hele weekenden, i træning, kvalifikation, løb 1 og løb 2 – endda også med hurtigste omgang i begge løb.

I Oldboysmesterskabet tog Carsten Rasmussen endnu engang den store pokal med hjem, mens Michael Scharstein fik den næststørste og Jimmy Bob Søgaard den mindste.

IMG_4908
Foto: CNPhoto.dk
Oldboyspodiet efter heat 2 – Carsten Rasmussen foran Michael Scharstein og Jimmy Bob Søgaard Jensen.

Det rakte ikke til en pokal for Jan Jespersen i Oldboysmesterskabet, men til gengæld tog han så 3. pladsen i Rookiemesterskabet bag Mike Hansen på 2. pladsen mens Jonas Nielsen tog sejren.

IMG_4878
Foto: CNPhoto.dk
Rookiepodiet efter heat 2 – Jonas Nielsen foran Mike Hansen og Jan Jespersen.

Når man kigger på pointstillingen i DIF Danmarksmesterskabet, så blev kortene blandet godt og grundigt rundt endnu engang.

Andreas Top Jensen indtager føringen, mens Carsten Rasmussen har arbejdet sig helt op på 2. pladsen. Brian Johannesen faldt tilbage på 3. pladsen forfulgt af Niklas Voetmann, Jonas Nielsen, Søren Lyck, Steffen Larsen og Mads Hedegaard Frederiksen. Der er stadig mindre en 1 heatsejrs pointforskel mellem alle kørerne i top 8, og vi har netop set denne weekend hvor hurtigt at der kan blive vendt op og ned på tingene.

IMG_3569
Foto: CNPhoto.dk
Carsten Lorenzen havde sin bedste weekend nogensinde i Yokohama 1600 Challenge. Nu håber han, at farten fortsætter i efteråret.

I Oldboysmesterskabet trak Carsten Rasmussen lidt længere fra Michael Scharstein, men der er stadig intet afgjort mellem de 2. Så er der et lille pointmæssigt hop ned til Jan Jespersen og Jimmy Bob Søgaard Jensen, der ligger i kamp om 3. pladsen. Men selv Mark Backhausen og Rudi Larsen har stadig muligheder for at snakke med om den plads.

I Rookiemesterskabet skiftede føringen til Jonas Nielsen, der trak 4 point foran Mike Hansen, mens Jan Jespersen og Steffan Jusjong ligger i tæt kamp om 3. pladsen i nævnte rækkefølge.

IMG_3567
Foto: CNPhoto.dk
Andreas Top Jensen går på sommerferie som mesterskabsførende i Yokohama 1600 Challenge.

Nu holder Yokohama 1600 Challenge sommerferie indtil 15.-16. august, hvor efterårssæsonen skydes i gang på Ring Djursland, i forbindelse med 50 års Jubilæumsløbet. Her er DTC blandt andet også en af de deltagende klasser, og derved kommer der igen tvdækning af Yokohama 1600 Challenge.

Vi ønsker alle en god sommer, og håber at se jer på Ring Djursland i august.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.