Masser af spænding og overraskelser

Der var masser af spænding og ikke mindst overraskelser da Yokohama 1600 Challenge åbnede sæsonen på FDM Jyllandsringen.

Den 1. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet skulle køres på banen nær Silkeborg, og der var på forhånd lagt op til en rigtig spændende sæson.

Top 4 fra mesterskabet 2014 er nemlig ikke at finde i klassen i denne sæson, da de enten er rykket videre til andre klasser eller holder en lille pause fra motorsporten.

IMG_5646
Foto: CNPhoto.dk
Der er altid et stort, varrieret felt til start i Yokohama 1600 Challenge

22 kørere havde meldt sig til klar til Åbningsløbet, og allerede i træningen kom det første hint om at der var overraskelser på vej.

Den 14 årige debutant Jonas Nielsen satte nemlig alle de andre kørere til vægs, mens de langt mere erfarende Carsten Rasmussen og Michael Scharstein blev 2’er og 3’er.

IMG_4662
Foto: CNPhoto.dk
Både Steffan Jusjong (16) og Kenneth Jerkel (ikke på billede) fik desværre en meget kort weekend. Begge havde så store problemer med motoren i hver deres Suzuki Swift Sport, at de ikke kunne deltage i løbene.

Vejret skiftede fra tørvejr i træningen til finregn inden kvalifikationen, så det gav pludselig overarbejde hos de forskellige teams – skulle man på regnvejrsdæk eller blive på tørvejrsdæk?

20 ud af de 21 biler beholdt tørvejrsdækkene på. Kun Carsten Lorenzen kørte ud på banen på regnvejrsdæk, mens resten måtte kæmpe meget lavt vejgreb. Og det skulle vise sig at blive et rigtig godt sats for ham.

IMG_5275
Foto: CNPhoto.dk
Torben Jørgensen var ude og få rusten banket af, i det der skulle have været en engangs optræden i 2015. Weekenden gik faktisk så godt resultatmæssigt at han overvejer om han alligevel skal køre med lidt flere weekender.

Alle tiderne i kvalifikationen blev sat på 2. eller 3. omgang, hvorefter regnen tog til og umuliggjorde yderligere forbedringer. Også selvom flere valgte at skifte til regndæk og give det et forsøg mere.

Tue Nielsen tog karrierens første Pole Position foran Niklas Voetmann og Steffen Larsen. På 4. pladsen kom førnævnte Carsten Lorenzen, og kørte derved hans bedste startplacering nogensinde hjem.

IMG_5276
Foto: CNPhoto.dk
Jonas Nielsen viste lige fra første træning at man nok også skal regne med ham i det generelle mesterskab i denne sæson.

Søndag formiddag kl. 10.40 holdt bilerne klar til at drøne ned mod sving 1. Tue Nielsen holdt føringen men blev skarpt forfulgt af Niklas Voetmann, og på løbets 5. omgang lykkedes det Voetmann i Suzuki Swift Sport at komme forbi Nielsen i Citroen C4 Coupe, hvilket holdt helt til det ternede flag. Dermed var hans første sejr, og faktisk også første generelle podieplads i Yokohama 1600 Challenge hjemme.

Steffen Larsen kørte 3. pladsen hjem, men tæt forfulgt af Brian Johannesen, Jonas Nielsen og Mads Frederiksen. Carsten Lorenzen, fra 4. startposition, var så uheldig at spinde rundt på 1. omgang, så alt det gode arbejde i kvalifikationen var spildt. Han fik sig dog kæmpet tilbage på 12. pladsen.

IMG_5792
Foto: CNPhoto.dk
Carsten Lorenzen (7) på vej tilbage gennem feltet. Her er han på vej forbi Brian Jakobsen (79) og Mike Hansen (98).

Med til historien om Jonas Nielsen hører også at han fra hans 5. startposition faldt helt tilbage på sidstepladsen, hvorefter han kørte sig hele vejen tilbage på 5. pladsen igen! Om det var begyndernerver eller bare et flashback til de mange år i gokart uden gearstang kombineret med rullestarter, lader vi stå hen i det uvisse – men der var i hvert fald en bil som ikke lige var kommet i gear da de røde lamper slukkede… Men herefter var det bare en imponerende opkørsel gennem feltet. Og så sker den fejl nok ikke mere i fremtiden.

Det blev også til sejr blandt Rookiekørerne for Jonas Nielsen mens Mike Hansen blev 2’er og Jan Jespersen tog 3. pladsen.

IMG_5872
Foto: CNPhoto.dk
Podiet efter heat 1 – Niklas Voetmann foran Tue Nielsen og Steffen Larsen.

I Oldboysmesterskabet vandt Michael Scharstein foran Carsten Rasmussen og Torben Jørgensen, hvoraf de 2 sidstnævnte havde en tæt duel kørende det meste af løbet.

I heat 2 bliver top 8 vendt rundt, og det betød at Søren Lyck holdt på Pole Position for første gang. Efter 2 sæsoner i en VW Polo i klassen, uden den helt store succes, så tydede det på at den nye Peugeot 207 i kaffebønne bemaling gav et frisk pust og fornyet håb om topplaceringer til den tidligere Danmarksmester i Rallycross. På 2. startposition holdt Andreas Top Jensen mens Mads Frederiksen og Jonas Nielsen tog sig af 2. startrække.

IMG_6283
Foto: CNPhoto.dk
Vinderen af heat 1 Niklas Voetmann (46) i tæt dyst med Mads Frederiksen (44) og Andreas Top Jensen (84)

Da starten gik, skød Jonas Nielsen hurtigt frem og var tæt på at tage 1. pladsen allerede i 1. sving. Søren Lyck fik dog lukket af og kunne holde føringen, med Nielsen som tæt forfølger på 2. pladsen. Omgangen efter udbremsede den unge kører fra Aabenraa den noget mere erfarende kører fra Esbjerg, og trak herefter fra resten af feltet og tog en suveræn sejr på hele 17 sekunder. En del af den forklaring er dog, udover eminent kørsel fra Nielsen, at der var masser af kamp omkring podiepladserne mellem Niklas Voetmann, Andreas Top Jensen, Mads Frederiksen, Tue Nielsen samt Brian Johannesen samt Søren Lyck. Det var 12 intense omgange, som tilskuerne på banen og ikke mindst tv seerne hjemme i stuerne kunne følge. Der var ikke en omgang hvor der ikke blev forsøgt et overhalingsforsøg fra en eller flere kørere på hinanden.

IMG_6164
Foto: CNPhoto.dk
Som altid kø på vej ind i sving 1 – Søren Lyck (49) side om side med Jonas Nielsen (48) og Andreas Top Jensen (84)

Da det ternede flag faldt, var det med suveræne Jonas Nielsen på 1. position, med Mads Frederiksen og Andreas Top Jensen på de efterfølgende pladser. Ligeså heldig og imponerende Voetmann var i heat 1, ligeså uheldig var han i heat 2. På løbets allersidste omgang eksploderede motoren, mens han lå i 2 position, og han måtte trække af banen og se alle konkurrenterne køre forbi.

I Oldboysmesterskabet tog Carsten Rasmussen sejren foran Torben Jørgensen og Mark Backhausen. Vinderen af løb 1, Michael Scharstein, var uheldig at blive påkørt og måtte herefter køre i pit med et ødelagt baghjul.

Rookieklassementet blev det samme resultat som heat 1 – Jonas Nielsen foran Mike Hansen og Jan Jespersen.

IMG_6357
Foto: CNPhoto.dk
Podiet i heat 2 – Jonas Nielsen foran Mads Frederiksen og Andreas Top Jensen.

Hvis vi kigger på stillingen i DIF Danmarksmesterskabet, så er Jonas Nielsen i front foran Tue Nielsen, med Mads Frederiksen på 3. pladsen.

I Rookiemesterskabet fører Jonas Nielsen foran Mike Hansen og Jan Jespersen, mens Carsten Rasmussen fører an i Oldboysmesterskabet foran Torben Jørgensen, Mark Backhausen, Michael Scharstein, Rudi Larsen, Jimmy Bob Søgaard Jensen og Jan Jespersen.

IMG_5312
Foto: CNPhoto.dk
Rudi Larsen fik en god første weekend i hans nye Fiat 500 Abarth. Han fik bilen fredag aften, og kørte de første kilometer i den under træningen lørdag formiddag.

Den næste afdeling af Yokohama 1600 Challenge køres på Padborg Park 6.-7. Juni, hvor der igen bliver live-tv dækning på TV2 Sport.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.