Rookie 3’er går efter DIF Danmarksmesterskabet

Brian Johannesen, Omotorsport, er 36 år gammel og bor til dagligt i Låsby.

Teamet består af Brian samt hjælperne Finn Johannesen, Bo Brixen, Brian Heins, og ikke mindst teamchefen Karsten Olsen.

Brian har altid været bidt af motorsporten. Det kan også tydeligt ses, når man ser pokalhylden i hjemmet.

I midten af 90’erne kørte de 2 lærlinge, ham og Karsten Olsen, folkeræs i weekenderne. Mens Karsten blev på grusbanerne, valgte Brian at skifte over til at køre manøvreprøver i stedet, hvilket ofte er første skridt for dem der gerne vil køre rally.

Efter et par sæsoner her fik Brian mod på lidt mere og begyndte at køre specialprøver. Teamet havde en Opel Ascona i Gruppe H, hvilket var en rigtig god bil til bred kørsel, og blev derved hurtig en favorit blandt tilskuerne. I 2000 snuppede makkerparet DM guldet men valgte herefter at sætte motorsporten på pause.

I 2008 blev der startet lidt op for det igen, da han startede med at køre Quad Motard. Det var en helt anden form for motorsport, men alligevel blev til en flot 3. plads ved Supercross i Herning i 2010.

Herefter blev de næste par år primært brugt på hans store hobby – Harley Davidson motorcykler.
IMG_0649
Foto: CNPhoto.dk

Men det kriblede alligevel i fingrene med hensyn til motorsporten, så i 2013 tog han med Karsten Olsen som mekaniker, da den sidstnævnte startede i Yokohama 1600 Challenge i en Peugeot 207.

Her blev gnisten for motorsport virkelig antændt igen, og sidst på sæsonen stod det klart at Brian Johannesen selv var at finde bag rattet igen i 2014 i Yokohama 1600 Challenge.

En Citroen Saxo VTS, som tidligere var blevet kørt af Tue Nielsen, blev indkøbt hvorefter den blev skilt ad fra ende til anden, så den var 100 % klar, da sæsonen startede i april måned.

Efter at have taget racerlicens i marts måned, blev det endelig tid til debutten i slutningen af april på FDM Jyllandsringen.

Men en startplads som 11’er viste teamet at der var masser af fart i dem fra første meter. Dette blev fulgt op af en 9. plads i første heat og en 8. plads i heat 2. Så en helt fenomænal første weekend.

Dette blev fulgt op af en lidt mere drilsk 2. weekend på Ring Djursland, hvor mekanikken drillede, og det derved kun blev til 1 heat, og en næsten ligeså drilsk 3. weekend, hvor det dog lykkedes at gennemføre begge løb.

Til gengæld blev efterårssæsonen skudt i gang på allerbedste måde. 4. startposition efterfulgt af en 5. plads i heat 1 og kørerens første generelle podie i heat 2. Alt dette i hans 4. weekend på asfaltbanerne.

Med de gode resultater fulgte også succesballast, og så fik den lille Citroen Saxo VTS det lidt sværre. Alligevel blev der samlet masser af point resten af sæsonen, så det blev til en generel 7. plads i DIF Danmarksmesterskabet.

Men hvad endnu vigtigere var, en flot 3. plads i Rookiemesterskabet, kun 1 point fra 2. pladsen, efter en tæt duel gennem hele sæsonen.

IMG_0202
Foto: Omotorsport

I 2015 opruster teamet gevaltigt. Den anden kører i Omotorsport, Karsten Olsen, holder en pause fra motorsporten, og i stedet overtager Brian Johannesen hans Peugeot 207, som blev 4’er i mesterskabet i 2014.

Teamet er i skrivende stund til at gennemgå bilen fra ende til anden, så den er helt klar, når sæsonen bliver skudt i gang 25.-26. april på FDM Jyllandsringen.

Målet for 2015 er at være med helt forrest i feltet og få et godt samarbejde med sponsorerne samt folk i og omkring teamet.

Brian Johannesen fortsætter i Yokohama 1600 Challenge 2015 med startnummer 66.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.