Uforudsigeligheden fortsætter

Yokohama 1600 Challenge starter efterårssæsonen med at fortsætte hvor vi slag – nemlig med uforudsigelighed.

Den 4. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet blev kørt på Ring Djursland, hvor 23 biler var til start.

Klassen var derfor deltagermæssigt den suverænt største klasse, og leverede nok også weekendens bedste og tætteste ræs.

I forårssæsonen havde unge Andreas Top Jensen lagt sig i front, mens den noget mere erfarende Carsten Rasmussen indtog 2. pladsen foran Brian Johannesen på 3. pladsen.

Alle kørere i Top 8 var dog kun adskilt af 22 point, hvilket er mindre end hvad en heatsejr giver.

IMG_9306
Foto: CNPhoto.dk
Niklas Voetmann (46) viste rigtig god fart hele weekenden igennem. Her foran Peter Sørensen (170) og Michael Scharstein (58).

I Oldboysmesterskabet var det førnævnte Rasmussen som førte an, mens Michael Scharstein, Jan Jespersen og Jimmy Bob Søgaard Jensen fulgte efter.

Jonas Nielsen var i front af Rookiemesterskabet, mens Mike Hansen, Jan Jespersen og Steffan Jusjong kom på de efterfølgende pladser.

Lørdagen lå ud med træning på en knastør bane. Her var 4 af klassens yngste kørere de mest morgenfriske. Jonas Nielsen var nemlig hurtigst foran Andreas Top Jensen, Mads Frederiksen og Niklas Voetmann. Kun de 2 sidstnævnte kørere har alderen til at have et bilkørekort – som de for øvrigt kun lige har kunnet erhverve i indeværende sæson!

IMG_7967
Foto: CNPhoto.dk
Mikkel Jespersen havde en meget uheldig weekend – først sprang motoren i luften, og selvom teamet monterede ny motor mellem kvalifikation og løbet, så drillede den nye motor også.

Vejret skulle dog ændre sig drastisk mellem træning og kvalifikation. 30 minutter før starten på tidskørslen åbnede himlen sig og gjorde hele banen våd. Derfor stod alle holdene og vaklede mellem tørvejs- og regnvejrsdæk.

Da de 23 biler kørte på banen, stod det hurtigt klart at regndæk var sagen – i hvert fald til at starte på. Andreas Top Jensen var længe hurtigste mand af alle på regndæk, men også Jonas Nielsen og Carsten Rasmussen blandede sig i toppen. Banen tørrede stille og roligt op, og de sidste 5 minutter var de bedste dæk, tørvejrsdæk. Det endte med at blive Niklas Voetmann der satte hurtigste tid af alle, foran Carsten Rasmussen og med Søren Lyck og Mads Hedegaard Frederiksen på de efterfølgende pladser.

IMG_7094
Foto: CNPhoto.dk
Mikkel Njor havde sin debut på asfaltbanerne denne weekend. Ikke ligefrem den nemmeste debut, med så skiftende vejrforhold!

Søndag formiddag forud for heat 1 var banen igen helt tør, så alle mand var på tørvejrsdæk.

Niklas Voetmann kom godt afsted, men tæt forfulgt af Carsten Rasmussen. De 2 skulle have en løbslang dyst, hvor placeringerne skiftede flere gange. Det blev endda til en berøring mellem de 2, som dommerne takserede til en strafbane til Voetmann. Det kunne Mads Hedegaard Frederiksen så lukrere på, og smutte forbi Voetmann.

Der var også masser af dramatik længere nede i feltet. Andreas Top Jensen gik i stå midt i feltet, da lamperne gik ud, men til alt hel reagerede de andre kørere lynhurtigt og alle nåede udenom ham uden kontakt.

Men Top Jensen fik kæmpet sig tilbage, og kom endda helt op på 6. pladsen, inden at de 16 omgange var kørt.

IMG_8590
Foto: CNPhoto.dk
Starten på heat 1 – Niklas Voetmann (46), Søren Lyck (49), Carsten Rasmussen (8), Steffen Larsen (18), Jonas Lynge (56), Mads Hedegaard Frederiksen (44), Peter Sørensen (170) m.fl.

Løbssejren gik til Carsten Rasmussen, som var tæt forfulgt af Mads Hedegaard Frederiksen og Niklas Voetmann. De 3 kørere var adskilt af mindre end 1 sekund henover målstregen, og leverede et fantastisk ræs for publikum på banen. Herfter fulgte Steffen Larsen og Søren Lyck.

IMG_8876
Foto: CNPhoto.dk
Podiet i heat 1 – Carsten Rasmussen foran Mads Hedegaard Frederiksen og Niklas Voetmann.

I Rookiemesterskabet tog Jan Jespersen sin første sejr, efter virkelig at have fået fart i den hvide og grønne Peugeot 207 med nummer 20 på siden. Han henviste Steffan Jusjong til 2. pladsen mens Mike Hansen, Jonas Nielsen og Mikkel Njor tog de resterende placeringer.

Det blev desværre også det sidste at vi så til Steffen Jusjong denne weekend, da motoren havde gjort kvaler det meste af løbet, og til sidst døde den helt efter målstregen. Metalspåner inde i motoren gav en tydelig indikation på, hvorfor at den ikke helt kørte som den skulle. Så nu skal teamet i gang med at have en ny motor lagt i inden næste løbsweekend.

Carsten Rasmussen tog også sejren i Oldboysmesterskabet, mens Peter Sørensen, Michael Scharstein, Jan Jespersen, Henrik Sørensen, Rudi Larsen og Jimmy Bob Søgaard Jensen også snuppede point til mesterskabet for kørere over 45 år.

IMG_8822
Foto: CNPhoto.dk
Michael Scharstein (58) viste endnu en gang at han er nærmeste udfordrer til Carsten Rasmussen i Oldboysmesterskabet. Her foran Jan Jespersen (20).

På baggrund af løbsresultatet fra heat 1 vender man top 8 til heat 2, så Brian Johannesen holdt på Pole Position foran Mikkel Gregersen og Andreas Top Jensen samt Søren Lyck.

De grå skyer havde hængt over banen hele dagen – og ligesom lørdagen, så åbnede dig sig inden at Yokohama 1600 Challenge skulle på banen. Denne gang kom det dog så tidligt, og så meget, at alle kørere fik sat regndæk på bilerne.

Brian Johannesen lå sig suverænt i front af feltet de første par omgange, men Andreas Top Jensen kom hurtigt igen, og på 3. omgang dykkede han forbi Johannesen. Herefter kunne konkurrenterne kun se bagkofangeren af den hvide Suzuki Swift Sport med nummer 84 på siden.

IMG_9254
Foto: CNPhoto.dk
Tæt kamp midt i feltet i heat 2 – Jan Jespersen (20), Michael Scharstein (58) og Carsten Lorenzen (7) kørte kofanger mod kofanger gennem opløbssvinget – men alle kom igennem uden problemer.

Men de efterfølgende pladser var der tilgængæld rigtig stor kamp om. Steffen Larsen kom også hurtigt forbi Johannesen og lå i mange omgange forholdsvis solidt på den placering, mens Mikkel Gregersen, Jonas Lynge, Søren Lyck, Carsten Rasmussen, Niklas Voetmann og Mads Hedegaard Frederiksen lå i en meget intens kamp, hvor pladserne byttede flere gange. Der blev kørt rigtig tæt, og både tilskuerne på banen, og ikke mindst tv-seerne kunne nyde nogle rigtig fede omgange, hvor der blev kørt sidespejl mod sidespejl – og det på en stadig regnvåd men tørrende bane.

Andreas Top Jensen var suveræn og kørte sin første generelle løbssejr i asfaltbanesporten hjem med næsten 10 sekunders forspring. Bedst som det så ud som om at Steffen Larsen ville tage 2. pladsen, havde han fået en sivepunktering så han langsomt tabte luft i det venstre fordæk. Derved kunne Niklas Voetmann dykke forbi ham lige inden at kørerne kørte gennem allersidste sving. Larsen redede den dog hjem i 3. position.

IMG_7132
Foto: CNPhoto.dk
Peter Sørensen elsker regnvejr, så weekendens udfordringer var lige noget for ham.

Mads Hedegaard Frederiksen og Mikkel Gregersen på 4. og 5. pladsen kæmpede også til allersidste meter – og faktisk var der kun 0,001 sekund mellem dem over stregen!

Faktisk var der mindre end 2 sekunder mellem 3. og 7 pladsen – så sig ikke at der ikke bliver kørt tæt og helt til stregen i Yokohama 1600 Challenge.

I Oldboysmesterskabet tog Carsten Rasmussen weekendens 2. sejr, mens Michael Scharstein tog 2. pladsen foran brødrene Peter og Henrik Sørensen, Jan Jespersen og Rudi Larsen.

Rookiemesterskabet havde Jonas Nielsen over målstregen som første mand, med Mike Hansen, Jan Jespersen og Mikkel Njor på de efterfølgende pladser.

IMG_9485
Foto: CNPhoto.dk
Podiet i heat 2 – Andreas Top Jensen foran Niklas Voetmann og Steffen Larsen.

I DIF Danmarksmesterskabet udbyggede Andreas Top Jensen mesterskabsføringen, så han nu ligger 7 point foran Niklas Voetmann og Carsten Rasmussen. Steffen Larsen, Brian Johannesen, Mads Hedegaard Frederiksen, Søren Lyck og Jonas Nielsen, der lukker top 8 af. Top 7 ligger stadig indenfor blot 1 løbssejr af hinanden, hvad angår pointafstanden. Så ingen har råd til at udgå.

Jonas Nielsen indtager føringen i Rookiemesterskabet foran Mike Hansen, mens Jan Jespersen blev weekendens topscorer og derved kravlede lidt tættede på de 2 foranliggende. Steffan Jusjong tabte med motorproblemet værdifulde point i kampen om 3. pladsen, mens Mikkel Njor fik de første point på kontoen.

IMG_7159
Foto: CNPhoto.dk
Carsten Rasmussen tog sin 10. sejr i klassen. Dermed kom han ind i en eksklusiv klub af løbsvindere med 10 eller flere sejre i klassen. Kun Steffen Larsen og John Gammelgaard ligger nu foran ham.

I Oldboysmesterskabet har Carsten Rasmussen nu udbygget føringen til 20 point over nærmeste konkurrent, som er Michael Scharstein. Men der er stadig 60 point at køre om, så intet er afgjort endnu.
Jan Jespersen indtager 3. pladsen foran Jimmy Bob Søgaard Jensen og Rudi Larsen.

Om mindre end 14 dage er Yokohama 1600 Challenge på banen igen. Det bliver i forbindelse med Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

Der håber vi at se en masse tilskuere på tilskuerrækkerne – for der er vel mange derude som gerne vil se noget rigtig fedt racerløb, med masser af forskellige biler og masser af kampe…?

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.