Voetmann vil indtage podiet

Niklas Voetmann, Voetmann Racing, er 18 år gammel og bor til dagligt med familien i Gjern.

Teamet består udover Niklas, af hans far Claus Voetmann, der fungerer som både teamchef og mekaniker, derudover også 3. generation Niels Voetmann, som er udvikler, samt Finn Nielsen coach/mekanikker

Niklas startede i 2009, hvor han begyndte at køre gokart i Rotax Challenge. Der blev allerede kørt en masse pokaler hjem i første sæson, og i 2010 blev det til en flot 3. plads i klubmesterskabet.

I 2011 blev der skiftet op Rotax Junior klassen, hvilket skulle blive et svært skifte. Men når alting flaskede sig, viste Niklas også rigtig god fart.

IMG_5888
Foto: CNPhoto.dk

2012 sæsonen blev ikke nogen god sæson, da et forkert valg af chassismærke gjorde teamet ukampdygtige i front af feltet. Det blev der til gengæld rettet op på inden 2013, hvor det blev til et klubmesterskab samt Kart Cup Nord mesterskabet. Derudover blev det til en rigtig flot 4. plads i det Nordiske mesterskab samt flere topplaceringer i Rotax Junior DM.

Efter 5 gode sæsoner i gokartsporten, skulle der ske noget nyt i 2014. Teamet havde købt en Suzuki Swift Sport til Yokohama 1600 Challenge, hvor planen var at kæmpe med i toppen af Rookiemesterskabet.

Der blev taget banelicens og et par testdage inden sæsonstarten, og teamet var meget fortrøstningsfulde for en god sæson.

Det blev også til en rigtig god sæsonstart med 9. startplacering i hans allerførste kvalifikation samt en 10. og en 12. plads i de 2 løb ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen.

Den 2. løbsweekend på Ring Djursland blev plaget af en lidt drilsk ABS føler som gjorde at ABS’en slog til og fra vilkårligt, hvilket gjorde nedbremsninger meget besværlige. Det resulterede desværre i flere snurreture i løbet af weekenden, og en meget mager pointhøst.

Weekenden efter var der dog masser af point på kontoen igen, inden at Ring Djursland efter sommerferien blev en helt pointløs affære.
IMG_1048
Foto: CNPhoto.dk

Grand Prix Danmark blev sæsonens pointmæssige højdepunkt med masser af point i både det generelle mesterskab og Rookiemesterskabet.

Sæsonen blev afsluttet på fornem vis med en generel 4. plads på Padborg Park, efter at have ført løbet flere omgange, mens Finaleløbet på FDM Jyllandsringen blev en rigtig god sæsonafslutning, på trods af succesballast i bilen.

En debutsæson som blev afsluttet på en generel 11. plads og et Rookiemesterskab som blev afsluttet på en 4. plads, var en lidt blandet fornemmelse. Hvis de 2 næsten pointløse weekender havde givet point på kontoen, ville der helt sikkert have været en højere slutplacering i begge mesterskaber.

Men Team Voetmann vælger at tage alle de positive takter i slutningen af sæsonen med til 2015 sæsonen, så den hvide Suzuki Swift Sport kører med helt i front af DIF Danmarksmesterskabet i Yokohama 1600 Challenge.

Målet i 2015 er at ligge i top 5 og bygge videre på den erfaring teamet har fået i 2014.

Niklas Voetmann fortsætter med hans mangeårige startnummer 46.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.