Yokohama 1600 Challenge er klar til 2016

Yokohama 1600 Challenge har nu den Danske del af kalenderen for 2016 klar.

Kalenderen kommer til at bestå af 7 Danske løbsweekender, og så arbejdes der stadig på et udlandsløb, som klassen håber på at kunne annoncere hurtigst muligt.

Den traditionsrige Gruppe N klasse, som har eksisteret i Dansk Motorsport siden 1982, har også i 2016 det privilegium at være udvalgt til Ungdomsklasse under DASU. Det betyder at man kan deltage i klassen fra den dag man fylder 14 år.

Yokohama 1600 Challenge har gennem årene leveret kørere til både de helt store danske løbsserier, men også internationalt har flere kørere vist deres værd, ved at køre store pokaler hjem.

Udover at være Ungdomsklasse under DASU, kan vinderen af Yokohama 1600 Challenge også kalde sig officiel DIF Danmarksmester.

IMG_6803
Foto: CNPhoto.dk
Yokohama 1600 Challenge er garanti for tæt ræs med store startfelter

2015 sæsonen viste sig at være den allertætteste og spændende sæson i mands minde i Dansk motorsport. Efter 13 ud af 14 kørte heats var der stadig 7 kørere der havde mulighed for at vinde mesterskabet – og bilen som endte med at vinde mesterskabet var fra 1998! Klassens grundige tekniske kontrol ligger helt klart til grund for det. 7 forskellige bilmodeller sluttede i top 10 i DIF Danmarksmesterskabet. Der køres efter vægt/effekt som måles med GPS datalogger. Dette sikrer at ingen biler kører rundt med for mange hestekræfter ude på banen.

7 forskellige kørere tog Pole Position, heraf 5 kørere der aldrig havde taget Pole Position før. 11 forskellige kørere tog en sejr i løbet af sæsonen, heribladt 7 kørere som aldrig havde stået på podiets øverste trin før. 14 forskellige kørere var på podiet, hvoraf 5 aldrig havde været på podiet før.

Gennem 2015 sæsonen var der i gennemsnit knapt 24 kørere til start, hvilket gør klassen til et af de største felter i Dansk motorsport.

Medvirkende til dette er, udover de ting som allerede er nævnt, med garanti også at der køres om både et Oldboys- samt Rookiemesterskab i klassen. Disse mesterskaber har leveret mindst ligeså godt ræs som det generelle mesterskab.

I 2016 kommer der endnu et nyt tiltag i klassen (med forbehold for endelig godkendelse af DASU). Det er planen at oprette en Ladies Cup, så klassen vil prøve at trække nogle af dem som kører gokart, videre ind i bilsporten. Der er nogle få Danske kvindelige kørere i både Dansk og International motorsport, men håbet er at kunne få samlet og/eller få nogle flere trukket ind i bilsporten. Dette sikrer forhåbentlig endnu større startfelter i 2016. De første kørere har allerede vist deres interesse, uden at binde sig 100 %.

Faktisk har klassen siden År 2000 haft et startfelt på 21,4 kørere ved hver eneste løbsweekend – og det gennemsnit håber klassen endnu engang at kunne trække op i 2016.

IMG_8590
Foto: CNPhoto.dk
Ring Djursland bliver besøgt 2 gange i 2016.

I skrivende stund er de første 12 kørere allerede tilmeldt, mens de første par kørere også har meldt deres ankomst i helholdsvis Rookie- og Oldboysmesterskabet. Tilmeldingen til Ladies Cup åbner når den forhåbentlig bliver endelig godkendt af DASU. Men derfor er I alligevel velkomme til at tilmelde jer det generelle mesterskab allerede nu, og så tilmelde jer Ladies Cup efterfølgende.

Tilmeldingsgebyret til klassen er på kun 1500 kr, til at dække omkostningerne til startnumre samt teknisk kontrol. Hvis du samtidig også vælger at melde dig ind i motorsportsklubben DARC, kan du få det til en samlet pris på 2000kr, da der bliver givet rabat til kørere i Yokohama 1600 Challenge. Dertil kommer prisen for selve licensen til DASU. Men du finder ikke noget billigere i andre klubber!

Startgebyrerne i 2016 bliver endnu engang de billigste i dansk asfaltbanesport. Startgebyret er 2000kr for de 3 løb der køres på FDM Jyllandsringen, mens den hedder 2750kr på de 2 andre Danske baner.

Ligesom i 2015 bliver Yokohama 1600 Challenge en del af de direkte tv transmissioner på TV2 Sport fra de 4 DTC weekender, som klassen kører i 2016. Dette bringer klassen ud til endnu flere, end dem som allerede følger klassen ude på banerne.

IMG_2537
Foto: CNPhoto.dk
Sønderjyske Padborg Park kommer klassen på 2 gange i 2016.

Skal du være kører nummer 233 der er startet i klassen siden År 2000?

Skal du være kører nummer 49 eller 50 der tager Pole Position i klassen?

Skal du være kører nummer 65 der tager en løbssejr?

Skal du være kører nummer 94 der bestiger podiet?

Hvad venter du på? Læs mere om klassen på www.yokohamacup.dk og tilmeld dig samme sted.

Den Danske del af 2016 kalenderen for Yokohama 1600 Challenge er som følger:

23.-24. april         FDM Jyllandsringen (DTC weekend)

30. april-1. maj    Padborg Park (Supertourisme)

11.-12. Juni        Ring Djursland (DTC weekend)

13.-14. August    Ring Djursland (Supertourisme)

26.-28. August    FDM Jyllandsringen (DTC weekend – Grand Prix Danmark)

24.-25. September    FDM Jyllandsringen (DTC weekend)

8.-9. Oktober        Padborg Park (Supertourisme)

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.