7 point!

Yokohama 1600 Challenge bliver bare ved og ved med at levere tæt og superspændende ræs.

Den 6. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet, som blev kørt på FDM Jyllandsringen, beviste endnu engang hvorfor at Danmarks eneste Gruppe N klasse på asfaltbanerne er så populær hos kørere og tilskuere.

Forud for denne afdeling lå de 7 første kørere i mesterskabet pointmæssigt indenfor mindre end en heatsejr af hinanden. Derfor var forventningerne inden weekenden, at der så småt ville ske et udskilningsløb mellem dem, så der ikke var helt så mange kandidater til finalen.

Brian Johannesen var, før weekenden, køreren som lå i front, men Niklas Voetmann, Steffen Larsen, Carsten Rasmussen, Andreas Top Jensen, Søren Lyck og Mads Hedegaard Frederiksen lå klar til at slå til ved bare den mindste mulighed.

IMG_6849
Foto: CNPhoto.dk
Der var masser af kamp i Oldboysmesterskabet denne weekend. Her ses Mark Backhausen foran Michael Scharstein og Jimmy Bob Søgaard Jensen.

I Rookiemesterskabet var Mike Hansen i front foran Jonas Nielsen, Jan Jespersen, Steffan Jusjong og Mikkel Njor. Der var dog lidt mandefald i dette mesterskab, da Jan Jespersen desværre måtte se til fra sidelinien på grund af sygdom, mens Steffan Jusjong ikke havde kunnet nå at få bilen gjort klar efter nogle skader som han fik ved den forrige afdeling.

Carsten Rasmussen havde en suveræn føring i Oldboysmesterskabet foran Michael Scharstein, Jan Jespersen, Rudi Larsen og Jimmy Bob Søgaard Jensen m.fl.

Hele weekenden skulle forløbe på den vejrmæssige allerflotteste måde med flot solskin både lørdag og søndag.

IMG_5799
Foto: CNPhoto.dk
Andreas Albers fejrede 18 års fødselsdagen på banen lørdag, med masser af fart gennem hele weekenden, indtil teknikken svigtede på opvarmningsomgangen i heat 2.

20 kørere var klar til at køre på banen lørdag formiddag, og her var Jonas Nielsen hurtigste mand foran Carsten Rasmussen og Mikkel Gregersen. Træningens eneste dramatiske momenter var da Rudi Larsen i hans Fiat 500 Abarth tog en lille snurretur for enden af langsiden, og så da Mikkel Njor i hans Peugeot 106 GTI tabte en kilerem.

Kvalifikationen skulle endnu engang få en ny mand helt i front af feltet. 16 årige Jonas Nielsen tog sin allerførste Pole Position i sin debutsæson, og derved har 6 forskellige kørere taget den første startposition i de 6 løbsweekender i år. Bliver det mon 7 ud af 7 næste gang?

Niklas Voetmann kom ind med 2. hurtigste tid – men teamet havde lavet den fejl at bryde plomben på motoren mellem den 5. og 6. afdeling – og det vel og mærke uden at kontakte klassens tekniske kontrollant først. Derfor var teamet blevet dømt 8 pladser tilbage på startgridden til heat 1.

Derfor var det Carsten Rasmussen som skulle ligne op ved siden af Nielsen, mens Søren Lyck og Andreas Top Jensen indtog de næste placeringer.

IMG_6529
Foto: CNPhoto.dk
De 2 Oldboys, Leif Juhl (25) og Rudi Larsen (69), dystede gennem en stor del af heat 1.

Søndag formiddag holdt de 20 biler klar til de 5 røde lamper skulle gå ud. Jonas Nielsen og Søren Lyck duellerede de første omgange med skiftende mand i front, men til sidst endte det med at unge Nielsen trak fra den noget mere erfarende Lyck. Bag dem fik Mikkel Gregersen og Mads Hedegaard Frederiksen kæmpet sig op fra henholdsvis 6. og 8. startposition og gik i kamp med Lyck.

Det lykkedes også Gregersen at passere Lyck, mens Frederiksen sluttede 0,2 sekunder efter – og som for øvrigt også havde Niklas Voetmann yderligere 0,2 sekunder bag!

Glæden hos Gregersen varede desværre kort, da en efterfølgende kontrol i Parc Ferme viste at det ene af dækkene på bilen ikke var blandt de 14 dæk som teamet havde registreret. Ved en fejl var et brugt dæk som ellers kun skulle bruges til træning blevet sat på til løbet. Men reglerne er klare – kører man ikke på et af registrerede dæk i kvalifikationen eller løbene, så er man diskvalificeret.

Derved blev det endelige slutresultat Jonas Nielsen foran Søren Lyck og Mads Hedegaard Frederiksen.

IMG_6570
Foto: CNPhoto.dk
Jonas Nielsen – første mand over stregen i heat 1, og på det tidspunkt kun den 2. kører som havde taget mere end 1 sejr i denne sæson.

Jonas Nielsen tog også sejren i Rookiemesterskabet mens Mike Hansen kom på 2. pladsen og Mikkel Njor på 3. pladsen.

I Oldboysmesterskabet sikrede Carsten Rasmussen sig både heatsejren samt mesterskabet, da han tog sæsonens 9. sejr i ud af 11 mulige. Mark Backhausen var den næste kører over 45 år der kom over målstregen, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen tog sig af 3. pladsen foran Rudi Larsen og Leif Juhl.

Forvirringen omkring løbsresultatet gav ligepludelig manden som ellers var sluttet på den oprindelig 9. plads en kæmpe overraskelse. Mike Hansen var den heldige mand som blev rykket op på 8. pladsen og derved skulle starte til Pole Position.

Om det var nerverne hos Mike Hansen der spillede den unge kører et pus, da han for første gang skulle starte allerforrest i sin asfaltbanekarriere er ikke til at vide. I hvert fald rykkede bilen en lille smule på sig inden at de 5 lamper var gået ud, så det blev takseret til en strafbane.

IMG_6575
Foto: CNPhoto.dk
Kampen om podiepladserne hen mod det ternede flag i heat 1 – Søren Lyck (49) snuppede 2. pladsen foran Mads Hedegaard Frederiksen (44) og Niklas Voetmann (46).

Bag ham kæmpede Steffen Larsen og Carsten Rasmussen intens om 2. pladsen. På vej ud på langsiden ved afslutningen af første omgang, var Rasmussen ved at tabe bilen, og snittede i samme omgang Niklas Voetmann. Alle kørere kunne dog fortsætte heatet.

Det lykkedes unge Mike Hansen at holde den langt mere erfarrende Steffen Larsen bag sig helt indtil Hansen måtte dykke i strafbanen for at tage sin straf for den lille tyvstart.

Andreas Top Jensen var startet helt nede på 9. pladsen havde stille og roligt fået kæmpet sig op gennem feltet, så han på løbets 7. omgang kunne overhale Steffen Larsen, som kæmpede men en bil der understyrede en del. Derfor slap Carsten Rasmussen og Niklas Voetmann også forbi senere i løbet.

IMG_5834
Foto: CNPhoto.dk
Carsten Rasmussen har nu sikret sig nok point til at kunne kalde sig Oldboysmester i Yokohama 1600 Challenge 2015.

Andreas Top Jensen kunne efter 12 omgange kørere først over målstregen som den kun 3. kører som har taget mere end 1 sejr i denne sæson. De 2 andre er Niklas Voetmann og Jonas Nielsen.

Carsten Rasmussen tog sig af 2. pladsen mens Niklas Voetmann holdt sig foran Steffen Larsen i kampen om den sidste plads på podiet.

Carsten Rasmussen tog derved også weekendens 2. sejr i Oldboysmesterskabet mens Michael Scharstein fik kæmpet sig op på 2. pladsen, efter at have knækket gearkasseophænget og derved måtte udgå i heat 1. Mark Backhausen tog endnu en pokal fra weekenden med hjem med en 3 plads foran Jimmy Bob Søgaard Jensen, Rudi Larsen og Leif Juhl.

IMG_6803
Foto: CNPhoto.dk
Starten på Heat 2 – Mike Hansen (98) fører feltet an foran Carsten Rasmussen (8), Steffen Larsen (18), Niklas Voetmann (46) og Brian Johannesen (66) m.fl.

Mike Hansen tog, med en generel 7. plads, sejren i Rookiemesterskabet med Jonas Nielsen og Mikkel Njor på de efterfølgende pladser.

I DIF Danmarksmesterskabet skete der – surprise surprise – store ændringer. Brian Johannesen havde en svær weekend med 70kg succesballast i bilen, men fik alligevel en masse point på kontoen. Dog har Niklas Voetmann nu lagt sig i front, mens Andreas Top Jensen, Carsten Rasmussen, Brian Johannesen og Steffen Larsen komme lige bagefter. Disse 5 kørere ligger alle indenfor 7 point af mesterskabsføringen – og Jensen, Rasmussen og Johannesen ligger faktisk på nøjagtig samme pointantal på 2. pladsen, og Larsen blot 1 point bag dem.

IMG_6972
Foto: CNPhoto.dk
Podiet efter heat 2 – Andreas Top Jensen foran Carsten Rasmussen og Niklas Voetmann.

Hvor ellers i Dansk Motorsport finder man et så tæt mesterskab…?

Selv Søren Lyck og Mads Hedegaard Frederiksen ligger stadigt pointmæssigt indenfor 1 heatsejr af mesterskabsføringen.

Så alt kan stadig ske i det mesterskab.

IMG_5828
Foto: CNPhoto.dk
Andreas Top Jensen – vinder af heat 2 og en kandidaterne til at blive DIF Danmarksmester 2015.

Oldboysmesterskabet er som nævnt blevet afgjort. Carsten Rasmussen har vundet det foran Michael Scharstein, som er helt sikker på 2. pladsen. Derimod er der god kamp mellem Jimmy Bob Søgaard Jensen, Rudi Larsen, Jan Jespersen og Mark Backhausen som outsider omkring 3. pladsen, hvor absolut intet er afgjort.

I Rookiemesterskabet blev det lidt status quo. Mike Hansen fører fortsat foran Jonas Nielsen, mens Jan Jespersen og Steffen Jusjong – i kraft af at de ikke kørte denne weekend – heller ikke rykkede på sig. Uanset hvor hårdt at Mikkel Njor kæmper, så er der desværre for lagt op til en kunne kæmpe med om en medalje i det mesterskab.

IMG_6186
Foto: CNPhoto.dk
Niklas Voetmann er førende i DIF Danmarksmesterskabet 2015 inden den 7. og sidste afdeling.

Finaleløbet køres den 10.-11. oktober på Padborg Park, hvor der med garanti bliver kamp gennem hele feltet i alle 3 mesterskaber. Og som en lille ekstra finte så har Kørerforeningen Gr. N nedsat tilmeldingsgebyret til blot 500 kr, for de kørere som allerede er tilmeldt kørerforeningen – eller 1000 kr for dem som ikke har været ude at køre i denne sæson.

Derfor er der forhåbninger om årets største felt, når vi alle mødes på Padborg Park til et brag af en finale.

Vi ses!

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.