Den blå Rallye vil endelig i top 10

Jens Jensen, Jens Jensen Racing, er 28 år gammel, og kommer fra landsbyen Stouby, men har siden 2010 boet i Vejle. Teamet består udover Jens af hans kone Jeanny, samt hans forældre Vivi og Niels Kristian.

Jens har altid været interesseret i motorsport, men det var først i 2007, at han tog racerlicensen.

Der skulle dog gå 2 år inden at han gjorde brug af den. Debutten kom i Danish Endurance Championship hvor han deltog sammen med Team Low Budget i deres Citroen AX.

IMG_0581

Foto: CNPhoto.dk
Helt sensationelt sluttede teamet på 3. pladsen i deres klasse allerede ved først løb, og det på trods af 2 debutanter i bilen. Næste løb blev sluttet på samme position. Til 3. løb var Jens til gengæld eneste mand tilbage i bilen som havde kørt hele sæsonen, og da også det løb blev fuldført på podiet, var han pludselig mesterskabskandidat – og chancerne for det ikke blev mindre af at teamet også tog 4. podieplacering ud af 4 mulige få uger efter. Ved finaleløbet blev en holdkammerat desværre påkørt og teamet måtte udgå. Derved forduftede alle mesterskabsmulighederne, og han sluttede i stedet på den utaknemmelige 4. plads.

I 2010 skulle der ske noget nyt, så her lejede han en nybygget Peugeot 106 Rallye af Team Low Budget og deltog i 4 løbsweekender i 1600 Challenge. Allerede året inden havde han dog haft en enkelt start i den klasse, så han viste hvad han gik ind til. Der gik lidt tid inden at makkerparret for alvor fandt hinanden, men der kom mere og mere fart hver eneste gang at de var ude på banen, så der var klart fremgang at spore.

Grundet økonomi blev det kun til en enkelt start i 2011 og 2 starter i 2012, inden at 2013 skulle blve den første fulde sæson i Yokohama 1600 Challenge.

Der var der for alvor kommet fart i makkerparret. Ved sæsonens anden løbsweekend lykkedes det at kvalificere sig i top-10 på godt brugte dæk, og senere på sæsonen var teamet lige oppe omkring top-8 i et af løbene og snuse rundt. Desværre endte de altid lige uden for top 10, når målflaget faldt efter hvert heat.

Derfor var målet i 2014 endeligt at få et top-10 løbsresultat. Det var tæt på ved sæsonens 3. afdeling, men en påkørsel fra en konkurrent sendte ham fra 10. pladsen ned på næstsidstepladsen. En efterårssæson plaget af regnvejr drillede også køreren, så da sæsonen var slut, var det et lidt skuffet team som kunne notere en 16. plads i mesterskabet.

IMG_9052

Foto: CNPhoto.dk
Målet i 2015 er at komme i top-10 i løbene. Det har været tæt på mange gange, så nu skal det forhåbentlig være. Teamet har flere gange bevist at de kan køre fra flere af de andre teams som bruger langt flere penge på nye dæk samt testdage og ikke mindst i meget nyere biler. Så derfor håber de at kunne fortsætte de gode takter gennem 2015 sæsonen. Pt er det lidt usikkert om teamet kører fuld sæson, men de første løbsweekender i sæsonen er helt sikre.

Startnummeret bliver endnu engang Jens Jensen’s fødselsår – 86

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.